My elements – Osteojoint

osteojoint

За добро здравје на коските и зглобовите и лесно движење.

Osteojoint содржи комбинација од глукозамин, хондроитин кои придонесуваат за нормалната функција на зглобовите, ја зголемуваат подвижноста на зглобовите, и помагаат при намалување на болката во зглобовите. Витамин Ц и бакар имаат улога во формирањето на колаген. Куркумин има антиинфламаторно дејство и ја намалува болката.

Osteojoint од myelements

* Придонесува за одржување на нормални коски и зглобови

* Помага во олеснување на движењето

* Придонесува за одржување на нормалната функција и формирање на сврзното ткиво

Дозирање

Се зема како додаток на исхрана за возрасни, една ефервесцентна таблета дневно, растворена во 200ml вода, препорачливо со оброк.

Една ефервесцентна таблета содржи: Глукозамин сулфат 500mg, Хондроитин сулфат 400mg, Куркумин 55mg , Витамин Ц 100mg, Цинк 5mg, Бакар 500mg, Манган 500mg.