My Elements Magnesium

 

МАГНЕЗИУМ

250 mg

20 ефервесцентни таблети

Со вкус на лимон

Нето тежина 82 g

ДОДАТОК НА ИСХРАНА

Состав Една ефервесцентна таблета содржи % ДРД*
Средство за закиселување  (лимонска киселина), регулатор на киселост (натриум карбонат), засладувачи (сорбитол, натриум цикламат, натриум сахарин). Арома (лимон). Боја (рибофлавин).
Магнезиум (како карбонат) 250 mg 66,67%

* Дневна Референтна Доза во ЕУ

Упатство за користење: Производот е наменет за возрасни. Една ефервесцентна таблета треба да се раствори во 200 ml вода, се зема по една таблета на ден, по можност заедно со оброк. За да се сочува свежината и јачината на производот, се чува на ладно место, подалеку од светлина и влага на собна температура од 15-30о C.

Да се чува далеку од  дофат на децата. Бремени жени, жени во лактација, лица кои се под лекарства или се соочуваат со здравствени проблеми  треба да  се консултираат со својот лекар пред употребата. Производот  не е наменет за превенција, терапија или  лекување на човечки заболувања и не ја заменува вообичаената исхрана. Бидете сигурни дека безбедносното капаче не е отворено пред употреба. Не ја надминувајте препорачаната доза.

Број на протокол на известување  на Национално биро за лекови: 72 578 / 31.07.2014

Бројот на известувањето не претставува дозвола за пуштање во промет издадена од страна на Национално биро за лекови.

Не ги содржи вообичаените алергени во храната како што се глутен, лактоза, соја. Содржи  засладувачи.

 

Произведен во Германија  за ISO PLUS S.A.

236, Syngrou Ave., 176 72 Athens, Greece T +30 210 95 79 707

www.healthyme.gr

 

Увозник за Р. Македонија: ДПТУ ФАРМАГЕН увоз-извоз ДООЕЛ

Ул. 9-ти Мај бр. 22Б/2, 1000 Скопје, Р. Македонија, Тел. 02/2457552

www.pharmagen.mk

 

Број на дозвола од АХВ: 18-855/2 од 24.02.2016 год.

Рокот на употреба и серискиот број се означени на дното на пакувањето.