My Elements – Krill OMEGA 3 мала мека црвена капсула

KRILL-omega 3

За здраво срце и нормално ниво на вкупни масти во крвта: триглицериди и холестерол (ЛДЛ и ХДЛ), со одличен вкус на ванила.

KRILL OMEGA-3, содржи високо концентрирано Крилово масло, добиено од антартички крилл (Euphausia Superba), богато со омега-3 масни киселини во форма на фосфолипиди. Дејствува врз многу фактори поврзани со појавата на кардиоваскуларни болести, придонесува за регулирање на вкупните масти, намалување на триглицериди и така наречениот лош холестерол (ЛДЛ) и зголемување на добриот холестерол (ХДЛ).

Антиоксидантното дејство на астаксанинот содржан во Криловото масло помага при заштита од оштетување од слободните радикали и ги заштитува омега-3 масните киселини од оксидација.

Krill OMEGA-3 од my elements:

* Помага во одржување на нормалното ниво на вкупните мастиво крвта (ЛДЛ, ХДЛ и Триглицериди)

* Допринесува за заштита на клетките од оксидативен стрес

* Придонесува за одржување на нормална функција на срцето и здрав кардиоваскуларен систем

* Придонесува за одржување на нормален крвен притисок

* Ја помага активноста на мозокот и меморијата

* Во форма е на меки капсули, за лесно консумирање

* Лесно е сварлив, не предизвикува подждригнување и гастроезофагеален рефлукс, особено кај луѓето кои имаат проблем со дигестирање на диететски масла

* Обвивката на капсулата има вкус на ванила

Дозирање:

Се употребува како додаток на исхрана за возрасни, 1-2 меки капсули дневно, препорачливо со оброк.

Секоја мека капсула содржи:

Крилово масло (Euphausia Superba) 500mg, кое обезбедувa: Фосфолипиди од крил 225mg, Омега-3 масни киселини 125mg, EPA 60mg DHA 35mg, Астаксантин 55µg.

Не содржи глутен, шеќер, квасец, пченица, млеко, конзерванси, вештачки вкусови или бои.

Да не го консумираат луѓе кои се алергични на морски плодови или школки.