My Elements D3

ВИТАМИН Д3

1000 IU (25 μg)

20 ефервесцентни таблети

Со вкус на портокал

Нето тежина 82 g

 

СУПСТАНЦИИ Една ефервесцентна таблета содржи % ДРД*
Средство за закиселување (лимонска киселина), регулатор на киселост (натриум карбонат), засладувачи (сорбитол, натриум цикламат, натриум сахарин). Арома (портокал). Сок од цвекло во прав. Боја (рибофлавин).
Витамин Д3 (како холекалциферол) 25 μg (1000IU) 500%

* Дневна Референтна Доза во ЕУ

Упатство за користење: Една ефервесцентна таблета треба да се раствори во 200 ml вода, се зема по една таблета на ден, по можност заедно со оброк. Не ја надминувајте препорачаната доза. Производот е наменет за возрасни. Производот не ги содржи вообичаените алергени во храната како што се глутен, лактоза, соја. Содржи засладувачи. Бидете сигурни дека безбедносното капаче не е отворено пред употреба. Чувајте го производот на места недостапни за деца. Чувајте го производот на собна температура од 15°C-30°С.

Производот не е наменет за превенција, терапија или лекување на заболувања и не ја заменува вообичаената исхрана.

Доколку сте бремена, доите, земате лекови или имате било каква медицинска состојба Ве молиме консултирајте се со здравствено лице пред да го земете овој производ.

 

Произведен во Германија  за ISO PLUS S.A.

236, Syngrou Ave., 176 72 Athens, Greece T +30 210 95 79 707

www.healthyme.gr

 

Увозник за Р. Македонија: ДПТУ ФАРМАГЕН увоз-извоз ДООЕЛ

Ул. 9-ти Мај бр. 22Б/2, 1000 Скопје, Р. Македонија, Тел. 02/2457552

www.pharmagen.mk

Број на одобрение: 11-2607/5 на 11.07.2016 година

 

Рокот на употреба и серискиот број се означени на дното на пакувањето.